Το ερώτημα δεν είναι το πως, αλλά το πότε

“Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας”, γράφει η Rankin, “αν απλά αποδεχόμασταν με ταπεινότητα ότι το πώς λειτουργεί το σύμπαν παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο; Αν δεχόμασταν ότι είμαστε όλοι εδώ για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε; Ότι οι ψυχές μας έχουν βρεθεί στη Γη για να μάθουμε κάτι;”

Λένε ότι στον σεληνιακό κύκλο όλα ξανασυμβαίνουν κάθε 33 χρόνια και πως έρχεται η στιγμή όπου το τέλος είναι η αρχή και η αρχή το τέλος. Κάθε 33 χρόνια ο κύκλος της σελήνης συγχρονίζεται με αυτόν του ήλιου.

Τα αστέρια, οι πλανήτες, όλο το σύμπαν επιστρέφει ακριβώς στην ίδια θέση. Όλα αρχίζουν πάλι από την αρχή σαν ένα τεράστιο déjà vu. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο… Είναι μόνο ένα κλισέ ή μπορεί πράγματι αυτό το σκεπτικό να περιέχει δόσεις αλήθειας;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Μαθηματικού Roger Penrose, εντοπίστηκαν κυκλικά μοτίβα τα οποία παραπέμπουν ακριβώς σε μια «κυκλική» κοσμολογία στην κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων (σ.σ. αποτελεί μέχρι και σήμερα τον «απόηχο» του Big Bang).

20181227_000308

‘‘Ο Χρόνος δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά’’. Επαναλαμβάνεται αέναος. Μια αδιάκοπη συστηματική επανάληψη. Κάθε σημείο της χρονικής ύπαρξης των ανθρώπων ενδεχομένως να έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και το μέλλον. Αυτό που θα  ζήσουν το Νοέμβριο του 2019 οι κάτοικοι του πλανήτη, το έχουν ζήσει 33 χρόνια πριν; Ένα ενδεχόμενο της μη γραμμικής πορείας του χρόνου…

Πηγές:

1.https://www.keepup.gr/klive-well/ola-symvenoun-gia-kapio-logo-akoma-k/

2.https://menshouse.gr/sires-tenies/69054

3.https://panosz.wordpress.com/2010/11/23/big_bang/

4.Φωτογραφία:https://www.teepublic.com/kids-t-shirt/2296742-dark-triquetrblack-i

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα διαλόγων από την σειρά Dark του Netflix

Το κείμενο αποτελεί έναν φανταστικό μονόλογο και συνεπώς αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, με τη χρήση ζωντανών μεταφορών και εικόνων για λόγους έμφασης. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική.

Nakos. Markos


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s