Άποψη: Δημοκρατία «Μη μου άπτου»

Μετά από 3 χρόνια καταστροφικού μνημονίου και ενώ Υγεία, Παιδεία, Δημόσιο και Πανεπιστήμια έχουν υποστεί τον οδοστρωτήρα του «εκσυγχρονισμού του μνημονίου» η κάθε οικογένεια είναι ζαλισμένη, άλλη βογκάει για να τα βγάλει πέρα, και άλλη απλά αδυνατεί. Ενώ ο άνεργος δεν βλέπει πουθενά φως ,και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι στωικά περιμένουν την επόμενη μείωση , με φρέσκα τα χαράτσια που θα έρθουν αύριο, -αλλά μόνο νέα δεν είναι – γιατί ψηφίστηκαν πέρυσι η πρόπερσι, η συγκυβέρνηση εκμεταλλεύεται για δεύτερη φορά τη Χρυσή Αυγή. Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ όταν της έκανε πλάτες για να αυθαιρετεί και να παρανομεί πιστεύοντας στα συγκοινωνούντα δοχεία και στις εκλεκτικές συγγένειες.

Τώρα αλλάζει το παραμυθάκι, άκρο η Χρυσή Αυγή, αλλά άκρο και η αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή μαχαιρώνω -δέρνω όποιον δεν γουστάρω, φτύνω, κάνω φασιστική παρέλαση με δάδες …και είναι το ίδιο να διαδηλώσω γιατί έχασα τη δουλειά μου, γιατί δεν φτάνει το εισόδημά μου για τις απαιτήσεις της εφορίας ή γιατί στο παιδί μου στο σχολείο το φοβίζουν Χρυσαυγίτες. ΑΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ γιατί βγάζω έξω τους Χρυσαυγίτες σας κυνηγάνε να σας σφάξουν και έρχομαι εγώ να σας μαντρώσω όλους, άκρα είστε ούτως ή άλλως, και να επιληφθεί η «αδέκαστος» δικαιοσύνη .

Αυτή η θεώρηση όσο ανιστόρητη και επικίνδυνη είναι έχει αρκετά πολίτικα οφέλη για την κυβέρνηση άσχετα αν είναι καταστροφική για την χώρα (Who cares ?)

Α) Παρουσιάζει μια κυβέρνηση αποστασιοποιημένη από κάθε βία ενώ η αλήθεια είναι ότι να είσαι άνεργος είναι κορυφαία βια και κάθε νεόπτωχος γροθιά στο πρόσωπο στην κοινωνία.

Β) Βγάζει από την agenda το αδιέξοδο μνημόνιο της αποτυχίας και το λιώσιμο της κοινωνίας από την τρόικα και το στρέφει σε μονοπάτια δημοκρατικής νομιμότητας συνταγματικού δικαίου και ,γιατί όχι, σενάρια εκτροπής, βάζοντας αυστηρά όρια σε διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις απεργίες και κινητοποιήσεις.

Γ) Παρουσιάζει ενίοτε με γκεμπελικές μεθόδους, το εν δυνάμει να κυβερνήσει κόμμα από τις επόμενες εκλογές σαν ένα κόμμα »και έτσι και αλλιώς», και »λίγο νόμιμο και σχετικά παράνομο»  και «περίεργο» μακριά από τον «νοικοκύρη».

Δ) Επιχειρεί με αυτή τη μεθόδευση να ευνουχίσει τις αντιδράσεις εναντίον της και εναντίον του συστήματος «μνημόνιο» που πάντα ήθελε πιστούς και υπάκοους «συνεργάτες -εκτελεστές» και καμία αντίδραση.

Ε) Επειδή εδώ είναι Ελλάδα και η δικαιοσύνη είναι μεν ανεξάρτητη , έχει όμως αδυναμίες σε κόμματα εξουσίας , η αστυνομία είναι για όλους αλλά αν είσαι Χρυσαυγίτης σε συμπαθεί λιγουλάκι περισσότερο και ο κ. Πρετεντέρης μια τα λέει έτσι και μια αλλιώς, αλλά πάντα υπέρ των συμφερόντων που υπηρετεί και προστατεύει, μπαίνουν και οι βάσεις μιας ακόμα θεωρίας: Πας μη μνημονιακός βάρβαρος και ακραίος και μπορεί να κάνει σουλάτσα σε εισαγγελείς και ανακριτές κατά βούληση και πολιτική συγκυρία και σκοπιμότητα μικροπολιτική.

Συνοψίζω λοιπόν, βρισκόμαστε εμπρός και κοντά σε μια μετα-μνημονιακή εποχή όπου ο απολογισμός των πεπραγμένων όλων όσων μας έφτασαν εδώ πρέπει να’ναι υπέρ του δέοντος κόσμιος, ει δυνατόν και απαγορευμένος, αν δε αυτό είναι δύσκολο καλύτερα να μην αλλάξει το μοτίβο σε πολιτικό επίπεδο να μείνουμε με το έτσι θέλω στο λιβάνισμα του μνημονιακού περιβάλλοντος και της δανειακής ομηρίας πάση θυσία. Έτσι πιστεύω ότι εκτός από την αποσάθρωση της οικονομίας και την ισοπέδωση της κοινωνίας,  έρχεται και μια δημοκρατία με διαδικασίες και όρια αλα καρτ,  πολύ καταπιεστική και πολύ περιορισμένη , μια δημοκρατία μη μου άπτου, όπου θα γαβγίζει ο Μιχαλολιάκος και θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας σε κάθε αντίδραση , κατά του ζωντανού και της «νομιμότητας» Ενός κακού μύρια έπονται..

Χρήστος, Υπάλληλος ΥΠ.ΕΘ.Α (Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s