Άποψη: Για ποιους λόγους να συμμετάσχει κάποιος στις Ευρωεκλογές του 2014.

Σήμερα έχουμε ένα άρθρο λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Θα αναφερθούμε στους λόγους που κάποιος νέος θα ήταν καλό να κατέβει να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του 2014.

Μολονότι είναι λιγάκι νωρίς, θα πούνε κάποιοι, για να θίξουμε ένα τέτοιο θέμα, σίγουρα είναι ένα θέμα το οποίο θα ήθελα να έρθει στο προσκήνιο ειδικά μετά τις περασμένες Ευρωεκλογές του 2009 όπου τα ποσοστά της αποχής ήταν μάλλον απογοητευτικά (43% των ψηφοφόρων στην ΕΕ και 48% στη χώρα μας)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια »sui generis» οικονομική και πολιτική ένωση μεταξύ είκοσι επτά χωρών, που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτή η ένωση είναι μια από τις μεγαλύτερες οντότητες (σε οικονομικό επίπεδο) ανά την υφήλιο. Πράγματι εμπεριέχει περίπου το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή πάνω από μισό δισεκατομμύριο. Επιπλέον, πάγια τακτική της ένωσης αποτελεί η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αλληλεγγύη και η προστασία των πιο αδύναμων κρατών-μελών. Αποτέλεσμα της ένωσης αποτελεί η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ένωση βρίσκεται σε μια ανοιχτή διαδικασία προκειμένου να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της αλλά και την ίδια. Τα τελευταία χρόνια μας έδειξαν ότι μόνο με την ομαδική εργασία οι λαοί της Ευρώπης είμαστε ικανοί να επιτύχουμε και να βελτιωθούμε. Εξαιτίας της ανοδικής πορείας των οικονομιών χωρών εκτός της Ευρώπης, όπως της Κίνας, ΗΠΑ, Ινδία, κλπ, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει το δέσιμο μεταξύ των κρατών μελών ισχυρότερο ώστε να μην μείνει πίσω. Ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ είναι να ισχυροποιηθούν οι διακρατικές σχέσεις μεταξύ των 27 και να οργανωθεί καλύτερα οικονομικά η ένωση, πράγματι διαφαίνεται πλέον η αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Ένας τρόπος να ενισχύσουμε τον ρόλο του Κοινοβουλίου είναι να μειώσουμε το ποσοστό της αποχής από τις Ευρωεκλογές.Φαίνεται να είναι εξαιρετικά σημαντικό το να ψηφίζουμε για την εκλογή των δικών μας αντιπροσώπων στην Ευρώπη επειδή αυτά είναι τα άτομα τα οποία μπορούν να κάνουν την Ευρώπη να επιτύχει. Επιπλέον, και λόγω του κοινού νομίσματος, του ευρώ, πρέπει να κοιτάξουμε να παραδώσουμε περισσότερες αρμοδιότητες/ευθύνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για να συνοψίσουμε μόνο η ομαδική δουλειά μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία.Πρέπει να θυμηθούμε από την Ελληνική μας ιστορία ότι μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s