Ανοχή, ανοχή και ανοχή

    Γράψω δεν γράψω το αποτέλεσμα ίδιο θα είναι. Διότι πράγματα που είναι να ειπωθούν και που λέγονται καθημερινά από αγανακτισμένα άτομα στην Ελλάδα στην Ευρώπη στον κόσμο περνούν απαρατήρητα… ακόμα και όταν είναι αυτοί είναι η πλειοψηφία. Γιατί όμως; Πως γίνετε να μια ολόκληρη γενιά ( και αναφέρω πολύ συντηρητικά το ολόκληρη και με μια δόση αισιοδοξίας) να είναι αγανακτισμένη με το σύστημα παρόλα αυτά να παραμένει; Μένουν απλοί παρατηρητές των γεγονότων και όταν βγαίνουν και τα σπάνε νομίζουν ότι είναι επαναστάτες με άποψη και πυγμή. Φυσικά άλλωστε αφού ο Έλληνας τα ξέρει πάντα όλα. Γι`αυτό η Ελλάδα πάντα χρωστά, γι’αυτό είναι ανοργάνωτη, γι’αυτό η μια υπόθεση διαφθοράς μετά την άλλη αποκαλύπτεται. Το μέχρι  που μπορεί να φτάσει αυτό κάνεις δεν ξέρει το μέχρι που θέλει ο καθένας να φτάσει είναι ένα άλλο θέμα που για άλλη μια φορά εξαρτάται από τι άλλο, απ’τά συμφέροντα του καθενός.

    Και το κλασικό ερώτημα που εγείρεται, είναι γιατί; Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει η ιδέα του συνολικού συμφέροντος στην Ελλάδα και όχι..
του ατομικού, γιατί ο μισός πληθυσμός να πεινά και ο υπόλοιπος να την περνά στα γυμναστήρια( όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου).Ούτε μια προσπάθεια δεν γίνεται από κανέναν για μια ένδειξη αλληλεγγύης από αυτούς που έχουν δυνατότητα οικονομική να βοηθήσουν. Και φυσικά όταν αρχίζουν οι  γιορτές όλοι μαζί θυμούνται να προσφέρουν από κάτι. Λες και τα παιδιά πεινούν μόνο δυο φορές τον χρόνο.  Και ο κοσμάκης μονός του ψάχνει να βρει τρόπους επιβίωσης . Όπως πρόσφατα το «κίνημα της πατάτας» με πρωτοβουλία κάποιων παραγωγών  προσπάθησαν να προσφέρουν αγαθά στον κόσμο σε τιμές  ανθρώπινες που να τις αντέχει. Αλλά για άλλη μια φορά τι έγινε; Το χαρακτήρισαν ως απαράδεκτο και ως παράνομο. Γιατί άραγε..; Για τα συμφέροντα, μιας και οι μεσάζοντες ήξεραν ότι αν εξαπλωνόταν όλο αυτό θα έχαναν χρήματα.

  Και όμως το ανέχτηκαν. Δεν αντέδρασαν παρά μόνο υπήρξαν οι κλασσικές καταστροφολογίες  από μικρά κόμματα. Γιατί όπως πάντα ότι γίνεται στην Ελλάδα ένας είναι ο φταίχτης και τυχαίνει να είναι μια πολιτική παράταξη. Και όπως πάντα με την κλασσική αντίδραση τα υπόλοιπα κόμματα  κατηγορούν περνώντας έτσι από κοινωνικό ζήτημα ένα θέμα σε πολιτικό, και ναι η ψηφοθηρία για άλλη μια φορά δίνει και παίρνει.

   Ανοχή ανοχή και ανοχή.  Η μήπως όχι; Το θέμα είναι ότι υπάρχει ανοχή από άποψη ή από έλλειψη κριτικής σκέψης…; Η απάντηση δίνετε με ερώτηση…. Πως είναι σωστή μια άποψη που παίρνει από τον λαό κάτι που τον συμφέρει και με ύπουλα μέσα τον χαλιναγωγεί; Πως είναι άποψη όταν δίνετε σε κάποιους Έλληνες ευκαιρία να μπορούν να έχουν τα βασικά ειδή σε τιμές που να τις αντέχουν και οι δήθεν μεγάλοι και τρανοί επαναστατούν με τον τρόπο τους και περνούν αυτό που θέλουν.  Πρόσφατα αρκετά άρθρα του μπλοκ μας αναφέρθηκαν σε αυτό το θέμα τις κριτικής σκέψης πολύ εύστοχα. Με έβαλαν σε σκέψεις και αναρωτήθηκα τι πάει στραβά. Τα δεινά καταβάλουν μια κοινωνία και αυτή δεν αντιδρά. Και από προσωπική άποψη ( που σίγουρα δεν την έχω μόνο εγώ) η κοινωνία αυτή δεν είναι ότι  δεν αντιδρά από ανοχή, αλλά από έλλειψη σωστής άποψης.

  
  Συνέχισε λοιπόν ελληνικέ λαέ να αντιδράς πάνω στα μαγαζιά του κοσμάκη ή να μην αντιδράς καθόλου, και ΙΣΩΣ κάποτε να μην έχεις προβλήματα…..
   
Μ. Στέφανος , 25/3/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s