Άποψη: Τι είναι ευτυχία;

Τι είναι τελικά η ευτυχία; Όλοι παλεύουν για να είναι ευτυχισμένοι..όμως τελικά που βρίσκεται η ευτυχία; Που τη ψάχνουμε την ευτυχία; με ποιο τρόπο; Είναι ο σωστός; Και αν είναι πώς το ξέρουμε;πιστεύω αυτά τα ερωτήματα έχουν βασανίσει όλους τους ανθρώπους λίγο ή πολύ. Άλλοι την επιζητούν σε υλικά αγαθά και μπορώ να τολμήσω ότι είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι και κυρίως στα χρήματα.όμως τελικά ποτέ δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένοι διότι δεν αναπληρώνουν το κενό της ευτυχίας όταν έχεις χρήματα. Γιατί για ποιον τα ξοδεύεις; Για σένα; Να τα χαίρεσαι μόνος σου;

Άλλοι την επιδιώκουν με περιστασιακές σχέσεις η σχέσεις της μίας βραδιάς.Καθόλου αστείο καθώς ούτε αυτοί οι άνθρωποι είναι πράγματι ευτυχισμένοι.Απλά είναι εφήμερα χαρούμενοι και κυρίως…πολύ μόνοι.

Άλλοι πιστεύουν ότι ευτυχισμένος είναι κάποιος όταν είναι σε μία σχέση που τόσο πολύ μόχθησε για να την αποκτήσει,τόσο πολύ αγαπούσε..όμως σιγά σιγά ο ίδιος δεν είναι τελικά ευτυχισμένος ή τουλάχιστον δεν περνάει τόσο καλά..

Άλλοι είναι ευτυχισμένοι όντας με τα οικεία τους πρόσωπα είτε αυτά είναι η οικογένεια ,είτε αυτοί είναι οι καλύτεροι σου φίλοι..που και στις δύο περιπτώσεις άλλοι απλά δεν έχουν καλές σχέσεις και προσπαθούν,αδίκως ή άλλοι έχοντας τέτοιους φίλους απλά τους παραμελούν για λόγους χαζούς ,κοιτάζοντας πως να προσπαθήσουν να είναι χαρούμενοι με αυτά που έχουν και πολεμώντας μαζί τους για κάτι καλύτερο.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ευτυχισμένοι και κυρίως ασφαλείς σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο.τίποτα δε θα τους πληγώσει εκεί.Εκεί είναι ευτυχισμένοι και οι ίδιοι εικονικά,όμως.

Τελικά όμως η ευτυχία που βρίσκεται;Ίσως στις στιγμές.Οι στιγμές με την οικογένεια ακόμα και αν σε μερικά άτομα να είναι κάτι τέτοιο δεδομένο σε άλλε δεν θα είναι,οι στιγμές με τους φίλους που πάντα θα τις θυμάσαι όπως και να κατέληξε, οι στιγμές με σχέσεις..είτε οι μικρές είτε οι μεγάλες.βλέπεις τι πήρες και όχι τι έχασες.Τα ταξίδια που έκανες ή θα κάνεις.μικρά ή μεγάλα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι όχι χαρούμενος.. αλλά ευτυχισμένος.

Εσύ αποφασίζεις.

Υβόννη Ξ. Φοιτήτρια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s