Ισλάμ: Μύθοι και Αλήθειες

Όλοι όσοι έχουμε άγνοια επί του τι είναι Ισλάμ το καταδικάζουμε. Πρώτος δε το καταδίκαζα εγώ ο ίδιος, ο σημερινός υποστηρικτής του. Και γιατί υποστηρικτής; Γιατί είχα την τύχη να το γνωρίσω μέσω των σπουδών μου, Τουρκικών Σπουδών, παρακαλώ πολύ. Κάτι άκουσα και κάτι παραπάνω πλέον ξέρω απ’ όλους όσους ενημερώνονται για τα δρώμενα της Μέσης Ανατολής από το MEGA και τον ANT1.

Το Ισλάμ λοιπόν είναι ένα και μόνο ένα. Ωστόσο έχει ορισμένες παρεκβάσεις, παρεκκλίσεις. Η χείριστη όλων είναι το κίνημα των Ισλαμίζοντων, των κατ’ επίφαση Ισλαμικών. Αυτοί είναι οι γνωστοί σε όλους μας εξτρεμιστές, ακραίοι, βάνδαλοι. Το κακό είναι πως μόνον αυτοί μας είναι γνωστοί κι όχι οι Σοννίτες*(ορθόδοξο Ισλάμ) ή οι Σιίτες.
Και για να απομυθοποιήσω λίγο, από τώρα κιόλας, τους πολιτισμένους Δυτικούς θέτω την εξής ερώτηση : <>
Ξεκινάμε λοιπόν. Μύθος πρώτος: Λιθοβολισμός.
Δυστυχώς σε Ισλαμικές χώρες και μόνον εφαρμόζεται το αποτρόπαιο αυτό φαινόμενο. Η τιμωρία αυτή-ποινή δεν βρίσκει καμιά υποστήριξη στο Ιερό Βιβλίο των Μουσουλμάνων, το Κοράνιο, ούτε στην παράδοση που εξιστορεί τα πεπραγμένα και τα λεγόμενα του Προφήτη Μωάμεθ. Είναι ένα έθιμο, Ιουδαϊκό, το οποίο δυστυχώς <> κατά κυριολεξία στον Προφήτη, με μια γελοία παρερμηνεία των πράξεών του. Στο τελευταίο του προσκύνημα ο Μωάμεθ έριξε εφτά λίθους έναντι του διαβόλου. Ένας Χαλίφης κόπανος κάποια στιγμή το παρερμήνευσε και δυστυχώς το έθιμο πέρασε κι επιβιώνει ακόμα και σήμερα σε μερικές σκληροπυρηνικές Ισλαμικές χώρες.
Σε παρόμοια κατηγορία ανήκει και η κλειτοριοδομή(αφαίρεση της κλειτορίδας στις γυναίκες) μόνον που αυτό είναι αφρικανικό έθιμο. Και τα δυο αποκηρύσσονται από το ορθόδοξο Ισλάμ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% περίπου της Όμα(=κοινότητα των πιστών).
Ναι το Ισλάμ είναι σεξιστικό. Όχι τόσο όσο ο Χριστιανισμός. Αυτό περισσότερο σαν νύξη. Δεν ξέρουμε τη χριστιανική θρησκεία και τα στραβά της και θέλουμε να κρίνουμε την ισλαμική. Φυσικά όλοι σας, όπως κι εγώ πριν λίγους μήνες, θα αγνοείται το γεγονός ότι το Ισλάμ είναι το πρώτο σύστημα διακυβερνήσεως που δίνει στην γυναίκα δικανικά δικαιώματα. Η γυναίκα μπορεί να γίνει μάρτυς, δικαστής, δικηγόρος. Για να τα λέμε όμως όλα η μαρτυρία ενός ανδρός ισοδυναμεί με την μαρτυρία δυο γυναικών.
Και σε άλλα πράματα είναι παρεξηγημένο το Ισλάμ. Είναι λάθος να στέκεις μόνο στα αρνητικά, τα οποία οι πολιτισμένοι Δυτικοί φροντίζουν να μας προβάλλουν υπέρ του δέοντος. Ή φροντίζουν να ανέρχονται εξουσίες που εκπροσωπούν το ακραίο εξτρεμιστικό Ισλάμ για να μας προβάλλουν <>. Βλέπετε τι έγινε στην Αίγυπτο…θα αναφερθώ και σ’ αυτό σε ακόλουθο άρθρο μου.
Για να απομυθοποιήσω λίγο ακόμα την Δύση…Η φορολογία στο Ισλάμ βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο Ιερό Βιβλίο, το Κοράνιο, και είναι η φορολογία της δεκάτης. Δηλαδή κάθε χρόνο ο καθείς πιστός καταβάλει το ένα δέκατο των υπαρχόντων του σε ρευστό, ανεξαρτήτως σε ποια κοινωνική τάξη ανήκει! Οι πλούσιοι εκεί δεν φοροδιαφεύγουν διότι αν το κάνουν παρεκβαίνουν της θρησκείας τους. Κι επειδή εκεί οι άνθρωποι είναι Μουσουλμάνοι και τηρούν τις παραδόσεις τους, όχι όπως οι αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοί που πάνε στην εκκλησία μόνον το Πάσχα, οι πλούσιοι καταβάλουν κανονικά τους φόρους. Κοινωνική Δικαιοσύνη! Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Δεν υπάρχει εκεί το απεχθές καπιταλιστικό σύστημα με τα ακόμη απεχθέστερα φιλελεύθερα οικονομικά κολπάκια, καλώς επινοημένα από τους κεφαλαιούχους και τις κυβερνήσεις που διόρισαν!
Μα και βέβαια υπάρχει πλήρης άγνοια στο σύνολο του Δυτικού πολίτη για τα καλά του Ισλάμ. Δεν το καθαγιάζω, καμιά θρησκεία δεν καθαγιάζω. Το υπερασπίζομαι όμως και ξεκαθαρίζω πως το Ισλάμ που μας προβάλλουν και που τόσο κράζουμε, συνολικά σαν κοινωνία, είναι μια ακραία παρέκβαση του Ορθόδοξου Ισλάμ, την οποία οι Δυτικοί φέρνουν στην εξουσία και την οποία υπερπροβάλουν. Έχουμε χρέος να μάθουμε και να μελετήσουμε τους λαούς τις Ανατολής με τους οποίους έχουμε έρθει σε συνεχή επαφή ανά τους αιώνες. Ή τουλάχιστον αν δεν τους έχουμε μελετήσει να μην εκφέρουμε γνώμες σαν να είμαστε ειδικοί, σαν να ξέρουμε.
*  Το αραβικό γράμμα το οποίο αντιστοιχεί στο ελληνικό <> μοιάζει μοιάζει με <>. Οι Λατίνοι λοιπόν κακώς ερμηνεύοντας την προφορά των αραβικών λέξεων το προφέρουν ως <> λάθος που κάνουμε κι εμείς αντιγράφοντας τους Λατίνους. Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που μπορεί να αποδώσει (με τα πνεύματα και τις περισπωμένες) τέλεια την αραβική προφορά. Οπότε δεν είναι <> είναι <> και ομοίως δεν είναι <> είναι <>
Χρήστος Μαρούλης,Φοιτητής στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s