Άποψη: Η… »Αριστερά μας»

Η Αριστερά, η υπερήφανη, οργανωμένη Αριστερά σε κάθε επαναστατικό κίνημα στέκει δίπλα στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Μιας και είναι και οργανωμένη, έχει δηλαδή ενδοκομματική, ενδοβουλευτική κάλυψη φροντίζει να προστατεύσει τους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά. Οφείλει να απομακρύνει με τον οποιοδήποτε τρόπο τους όποιους ταραχοποιούς, προβοκάτορες, κατά την άποψη μου αυτοί δεν είναι άλλοι παρά παρακρατικοί μηχανισμοί. Ασφαλίτες. Η <> λοιπόν του τόπου μας, και κυρίως το ιστορικό Κ.Κ.Ε. προσφέρει κάλυψη στο γνωστό σε όλους ΠΑΜΕ. Κι αναρωτιέμαι που ήταν το ΠΑΜΕ χθες.
Ας πάμε όμως λίγο στο χθες και επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ ως αυτόπτης μάρτυρας τα γεγονότα όπως τα είδα να εκτυλίσσονται. Πρώτα λεπτά μετά τις πέντε μετά μεσημβρίας, εγώ και η παρέα μου έχοντας αποβιβαστεί στην στάση της Ομόνοιας ακολουθούμε το πλήθος των πολιτών για να φτάσουμε στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται ο πυρήνας της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Προχωρώντας στην Σταδίου, αν θυμάμαι καλά, βλέπουμε το οργανωμένο ΠΑΜΕ, τον κύριο εκπρόσωπο της….<> να εγκαταλείπει μαζικά την Πλατεία Συντάγματος. Τα ειρωνικά σχόλια μας του τύπου :<> έπεφταν βροχή. Φτάνοντας Σύνταγμα, και μόλις λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ άρχισε η ρίψη των πρώτων δακρυγόνων. Ανά κάθε λεπτό ένα με δύο δακρυγόνα έσκαγαν όλο και πλησιέστερά μας.
Οι επόμενες εξελίξεις παρά-ήταν ραγδαίες. Στριμωχτήκαμε στην Ερμού. Μας περικύκλωσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τα πρώτα στενά και από τον κάτω δρόμο που οδηγούσε στο Μοναστηράκι, στο οποίο καταφεύγαμε για να πάρουμε μια ανάσα. Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν προς το Μοναστηράκι πέρασε ανάμεσα μας, εμείς τρομοκρατημένοι στριμωχτήκαμε στα πλαϊνά του δρόμου. Καθώς περνούσαν αποφάσισαν να ξυλοκοπήσουν μια δεκαριά ατόμων που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι μου, έριξαν τα χημικά τους, σε πολύ στενό χώρο και έφυγαν….κι εμείς τρέχαμε για να απομακρυνθούμε από το μέρος και να μπορέσουμε να ανασάνουμε.
Και η <> ήταν στην Ομόνοια. Γυρνώντας σπίτι και εξιστορώντας το συμβάν στους δικούς μου η απάντηση που πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος να σημειώσω βρισκόταν στο κέντρο μέχρι τις εννέα όπου το γεγονότα είχαν πάρει εντονότερη μορφή, μου είπε πως κάναμε βλακεία που δεν ήμασταν με τους οργανωμένους. Ο ίδιος βρισκόμενος παραπλεύρως του ΠΑΜΕ δεν είχε εισπνεύσει ούτε την ελάχιστη ποσότητα χημικού αερίου.
Ντροπή σ’ αυτήν την αυτοαποκαλούμενη <>. Η Αριστερά οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη και να αμύνεται τις σωματικής ακεραιότητάς τους και της υγείας του και των δικαιωμάτων του! Η Αριστερά εκπροσωπεί τον λαό και την λαϊκή οργή και αγανάκτηση! Δεν πάει κόντρα! Δεν έχει το δικαίωμα, αν θέλει να είναι Αριστερά κατ’ ουσία, να οπισθοχωρεί την ίδια στιγμή που χιλιάδες αγανακτισμένοι και αδικημένοι πολίτες συρρέουν, συγκεντρώνονται στον δρόμο, στις πλατείες για να διεκδικήσουν τα λίγα που μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε! Στην τελική όποιος δεν διαδηλώνει έχοντας κομματική κάλυψη σ’ αυτόν τον τόπο κινδυνεύει άμεσα! Οι των κομματικών παρατάξεων απολαμβάνουν ασυλίας!
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι πολύ λίγο για την ιστορία του. Δεν εκπροσωπεί καμία αριστερά. Κανένα δίκιο. Δεν διεκδικεί τίποτα. Αν δεν σταθείς εμπόδιο στην τρομοκρατία ενάντια του λαού πώς να διεκδικήσεις; Πώς να κατέβει ο πολιτικοποιημένος αλλά ακομματικοποιημένος να διαδηλώσει όταν δεν υπάρχει Ελευθερία, όταν πρέπει να βαφτείς για να είσαι σίγουρος πως θα γυρίσεις σπίτι σου αρτιμελής; Ένα λάθος μου…υπάρχει ελευθερία. Σ’ αυτούς εξωτερική, σε μας εσωτερική.
Χρήστος Μαρούλης.


2 σκέψεις σχετικά με το “Άποψη: Η… »Αριστερά μας»

  1. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι πολύ λίγο για την ιστορία του'' μια σου φραση που τα λεει ΟΛΑ , να συμπληρωσω αν θελεις να ηγηθεις σε καταστασεις εκτακτης αναγκης το κανεις ΙΣΟΤΗΜΑ ,οχι φοβικα, οχι ηγεμονικα, οχι με τα γουστα σου και την ξεροκεφαλια σου . Μονο ετσι πειθεις μονο ετσι η ιστορια σε δεχεται σαν ηγετη οπως εγινε με την ΕΠΟΝ και το ΕΑΜ

    Μου αρέσει!

  2. Βλέπω στο όρο «Αριστερά» δεν συμπεριέλαβες Σύριζα και ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν σε αδικώ βέβαια. Επίσης παρατήρησα πως τον όρο αυτόν τον έχεις εντός εισαγωγικών. Ούτε τώρα σε αδικώ. Βλέπεις, δεν υ0πάρχει πια «Αριστερά» και «Δεξιά», υπάρχουν εργάτες και αφεντικά. Ας πάμε όμως λίγο στα γεγονότα της 12/2, που ό,τι κι αν είπες ήταν ψέματα, και πάλι δεν σε αδικώ που λες ψέματα, πώς αλλιώς να κατηγορήσεις άλλωστε το Κ.Κ.Ε. Αναφέρεις πως λίγα λεπτά μετά τις 5 είδες το οργανωμένο Π.Α.ΜΕ. (ήταν το Μέτωπο Αγκώνα Σπουδαστών, αλλά πάλι δεν σε αδικώ που δεν μπορεσες να διακρίνεις τις σημαίες, έχουμε καταλάβει πως έχετε περιορισμένες αισθήσεις) να εγκαταλείπει μαζικά το Σύνταγμα. Το Π.Α.ΜΕ. ούδεποτε κατάφερε να φτάσει στο Σύνταγμα (για αυτό φταίς και εσύ. Αυτό που είδες ήταν η προσυγκέντρωση του Μ.Α.Σ. να φεύγει από τα Χαυτεία για να ενωθεί με τις υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Ομονοίας. Το Π.Α.Με ποτέ δεν καταφερε να περάσει το Πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον να φτάσει στο Σύνταγμα. Αναφέρεις την ανύπαρκτη αποχώρισει του Π.Α.ΜΕ απο το Σύνταγμα ως αιτία της ρίψης δακρυγόνων, αφήνοντας υπονοούμενα πως τα «έχει κάνει πλακάκια» με το κράτος, κάτι που μετά το λες ξεκάθαρα. Επίσης ξέχασες να αναφέρεις πως όταν ξεκίνησε το Π.Α.ΜΕ για το σύνταγμα «ομάδες αγανακτησμένων πολίτων» (απο αυτές ντε που πρέπει να προστατεύει το Κ.Κ.Ε) έπαιζαν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ καταλαμβάνοντας σιγα-σιγα τα τετράγωνα προς την Ομόνοια. Αποτέλεσμα; Η Ομόνοια πνίγεται στα δακρυγόνα υστερά από συντονισμένη επίθεση κράτους-παρακράτους (το οποίο πρέπει να προστατεύουμε κιόλας). Ο λαός είναι πολύ λίγος για το Κ.Κ.Ε. Δεν αξίζει να έχετε τέτοιο κόμμα που να μάχεται συνέχεια για «ένα σύνολο από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι είναι βαθειά πασόκοι». Δεν θα κάτσω να στο εξηγήσω, ξέρω εκ πείρας πως εξαιτίας των περιορισμένων αισθήσεών σου δεν θα καταλάβεις. (Δεν σε αδικώ βέβαια).
    Περαστικά.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s