Review: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

Σας χαιρετώ! Είμαι ο Δημήτρης και αυτό είναι το PC Παιχνίδι της εβδομάδας. Ναι ίσως λίγο γραφικό το στιλάκι «παιχνίδι της εβδομάδας» αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με Πολύ Καλά Παιχνίδια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με Πολύ Καλά, διαφορετικά και λιγότερο γνωστά παιχνίδια! Στόχος μου? Να αναδείξω δημιουργίες που βρίσκονται χαμένες στο βάθος του χρόνου ή κρυμμένες κάτω από την σκιά ορισμένων σύγχρονων μονότονων παιχνιδιών με καταπληκτικά εφέ, πολύ πιστολίδι, τρομερά γραφικά και ίδια υπόθεση που την πλασάρουν με διαφορετικό τρόπο… Βλέπετε όσο μεγάλωνα άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου σε αυτού του είδους παιχνίδια και ξεκίνησα μια αναζήτηση στον Εναλλακτικό κόσμο του PC Game.

Αρκετά με το πρόλογο γνωριμίας! Ας περάσουμε στο θέμα :
Απόψε θα σας ξεναγήσω στον Κόσμο του…Howard Phillips Lovecraft (08/20/1890 – 03/15/1937) Έναν κόσμο παράξενης φαντασίας ,όπως τον χαρακτήρισαν.
Η εταιρία Headfirst Productions έφτιαξε ένα τρομερά ατμοσφαιρικό, Πρώτου προσώπου, ActionAdventureSurvival horror παιχνίδι βασισμένο στις ιστορίες του H.P. Lovecraft το οποίο δημοσιεύθηκε από την Bethesda Softworks το 2005. Το όνομα αυτού?

Πώς να το περιγράψω? Ίσως το καλύτερο Horror game Που έχω παίξει!

Περίληψη(για να μπείτε στο κλίμα)
Παίζετε στον ρόλο του Jack Walters, ένας ντετέκτιβ την περίοδο του 1915 όπου η αστυνομία τον καλεί να ερευνήσει ένα ετοιμόρροπο αρχοντικό στην περιοχή της Βοστόνης. Το αρχοντικό κατοικείτε από ένα μικρό γκρουπ πιστών που αποκαλούνται η κοινότητα του Yith, με αρχηγό το Victor Holt. Καθώς λοιπόν ο ήρωάς μας πλησιάζει για να μιλήσει μαζί του, οι πιστοί ακόλουθοι του Victor ανοίγουν πυρ και ο Jack, για να προστατευτείτε από τις αδέσποτες, μπαίνει μέσα στο κτίριο. Αποκομμένος πλέον από τους αστυνομικούς και παγιδευμένος μέσα στο κτίριο δεν έχει πολλές επιλογές από το να ερευνήσει περεταίρω. Όταν τελικά οι αστυνόμοι μπαίνουν στο κτίριο, βρίσκουν τους πάντες νεκρούς από ομαδική αυτοκτονία (με δηλητήριο, παρακαλώ) και τον Jack Walters Τρελαμένο. Τον βάζουν ως εσώκλειστο στο Άσυλο Arkham όπου μένει για αρκετό καιρό. Μετά από 6 χρόνια ο Walters παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στην ζωή του ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Αναλαμβάνει την υπόθεση ενός χαμένου ατόμου σε μια παράξενη και ξενοφοβική ,παραθαλάσσια πόλη με το όνομα Innsmouth. Εκεί, μια σειρά πολλών ερωτήσεων τον οδηγούν σε πολλούς μπελάδες και ο ήρωάς μας, JACK WALTERS (Μα τι όνομα! Δεν χορταίνω να το γράφω.), με μοναδικό όπλο το σκοτάδι και την ησυχία ξεδιπλώνει όλο το μυστήριο πίσω από την πόλη, καθώς και το τι είχε συμβεί στον ίδιο και στο παρελθόν του.

Στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό

Εκτός από την υπόθεση που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και την περιέργεια σε τέτοιο βαθμό που με έκανε να μην ξεκολλώ από την οθόνη μου. Πέρα από την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού που με άγχωνε συχνά πυκνά και με έκανε να «τιναχτώ» δεκάδες φορές από την καρέκλα μου. Αφήνοντας το γεγονός ότι περνά μια μεγάλη περίοδος του παιχνιδιού κατά την οποία δεν χειρίζεστε όπλα, πράγμα που το κάνει ακόμα ποιο αγχωτικό(μην ανησυχείτε, δεν είναι όλο το παιχνίδι έτσι. Θα βρίσκετε όπλα όσο προχωράτε το παιχνίδι αλλά πολλές φορές θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε το σκοτάδι για να επιβιώσετε.), υπάρχουν και στοιχεία ρεαλισμού που το κάνουν ακόμα ποιο μοναδικό, και σε βάζουν ακόμα περισσότερο στην ψυχολογία του ηρώα!
Όταν ο Jack Walters κοιτάει απευθείας σε ενοχλητικές(το λιγότερο) σκηνές όπως παραμορφωμένα πτώματα, αρχίζει να χάνει την ψύχραιμα του, την λογική του και την ψυχική δύναμη του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να του δημιουργούνται παραισθήσεις, να μεταβάλετε ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τα πράγματα γύρο του, να υπάρχουν ανωμαλίες στον ήχο και αλλαγή στην ταχύτητα που γυρνά η κάμερα, τρέμουλο, δυσκολία στον στόχο και πολλά άλλα. Αν συνεχιστεί αυτό ο ήρωας θα αρχίσει να πάσχει από σχιζοφρένια και θα ξεκινήσει να ακούει φωνές μέσα στο κεφάλι του με τελικό αποτέλεσμα να τρελαθεί ή στην περίπτωση που κρατά όπλο, να αυτοκτονήσει.
-Κάτι παρόμοιο με το παραπάνω συμβαίνει και όταν βρίσκετε σε μάχη όπου οι εχθροί υπερτερούν αριθμητικά ή τον κυνηγάνε.
-Αν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο Jack Walters χτυπηθεί(είτε από σφαίρα είτε από τσεκούρι είτε από πέσιμο) το ανάλογο μέρος του σώματός του θα πάθει ζημία και αν δεν θεραπεύει θα υπάρχουν συνέπιες(Αν χτυπήθηκε στο χέρι, η στόχευση θα είναι ποιο δύσκολη, αν χτυπήθηκε στο πόδι, η ταχύτητα μειώνετε και ο χαρακτήρας κουτσαίνει, αν χτυπήθηκε στο κεφάλι θα έχει ζαλάδες.) εώς και θάνατος από αιμορραγία.
Κάθε χτυπημένο μέρος του σώματος και κάθε είδος πληγής χρειάζεται το ανάλογο γιατρικό για να θεραπευτεί, καθώς και συγκριμένα δευτερόλεπτα(οπότε μέσα στην μάχη δύσκολη η θεραπεία.).
-Την κατάσταση της υγείας την αντιλαμβάνεται ο παίχτης ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά χτυπά η καρδιά του, καθώς και από το αν τα χρώματα αρχίσουν να ξεθωριάζουν.
-Τα όπλα είναι βασισμένα σε πραγματικά μοντέλα και δεν υπάρχει σημάδι στόχευσης. Με λίγα λόγια ο παίχτης πρέπει να στοχεύσει μέσα από το στόχαστρο του όπλου. Αν στοχεύει για αρκετή ώρα, το χέρι του Jack θα αρχίσει να κουράζετε με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρέμει. Οι σφαίρες πηγαίνουν ακριβός εκεί που στοχεύει το όπλο και είναι περιορισμένες οπότε χρησιμοποιήστε όπλα μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά. Αν οι σφαίρες τελειώσουν τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όπλο σαν ρόπαλο.
Όσο προχωράτε θα μαζεύετε αντικείμενα που εσείς θα πρέπει να καταλάβετε που θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.
Ακόμα, θα βρίσκετε γραπτά κείμενα που θα πρέπει να μελετήσετε είτε για να καταλάβετε περισσότερα όσο αφορά το story είτε για να βρείτε κάποιον μυστικό κωδικό.

Αυτά λοιπόν! Ελπίζω να σας κάλυψα επί του CoC (Call of Cthulhu) θέματος! Προσωπικά είμαι πολύ του Horror και των γρίφων και αυτό το παιχνίδι ομολογώ ότι υπηρέτησε τον σκοπό του καλύπτοντας με και στα δύο! Δοκιμάστε το με ακουστικά και σε απόλυτο σκοτάδι! Θα τα ξαναπούμε με άλλο παιχνίδι την άλλη εβδομάδα!
Να ευχαριστήσω την πηγή μου, wikipedia , που με βοήθησε να συντάξω και να περιγράψω καλύτερα αυτό το διαμάντι.
Να με λέτε Safiroth. Γεια χαρά Νταν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s